Hlavní obsah

Marilyn Monroe volala do Bílého domu, že si vezme Kennedyho

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Filmová hvězda Marilyn Monroe zatelefonovala do Bílého domu Jackie Kennedyové a otevřeně jí vyklopila, že spí s jejím chotěm, tedy prezidentem Johnem F. Kennedym. Tvrdila, že je prý odhodlán kvůli ní opustit rodinu.

Článek

V knize nazvané Oněch pár šílených dnů: Poslední rok Jacka a Jackie, to tvrdí autor Christopher Andersen s odvoláním na již zesnulého herce Petera Lawforda. Napsal to list The Daily Mail.

„Marilyn, provdáš se za Jacka – to je skvělé!“ měla reagovat Kennedyová a pokračovala: „Nastěhuješ se do Bílého domu, převezmeš povinnosti první dámy, já se vystěhuji a tobě zůstanou všechny problémy.“

Ve skutečnosti jí však manželovy pletky a jmenovitě s herečkou prý dělaly velké starosti. Marilyn trpící psychickými a emočními problémy byla opravdu přesvědčena, že se stane druhou prezidentovou manželkou, tvrdí kniha.

Jackie si dělala hlavu s vlastními sexuálními nedostatky, které podle ní vháněly Kennedyho do náruče jiných žen. Svému důvěrníkovi Franku Finnertymu se prý svěřila, že manžel je při milování příliš rychlý a pak hned usne.

Popisuje rovněž, že prezident se stal závislý na lécích, které mu injekcemi čtyřikrát týdně podával lékař Max Jacobson. Byly to velké dávky amfetaminu s příměsí steroidů. Jiní doktoři se prý hrozili možné reakce s množstvím dalších léků, které Kennedy bral.

Spisovatel Gore Vidal v této souvislosti Jackie varoval, aby si na to dala pozor, jelikož doktor „Max“ svou terapií přivedl k šílenství už řadu lidí, tvrdí Andersen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám