Hlavní obsah

Lupiče na americké benzínce zastavil zákazník pistolí. Padlo sedm výstřelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se na konci července rozhodl 35letý Cordelius Anthony Martin vpadnout do minimarketu přidruženého k benzínce v americkém státě Michigan ozbrojený boxerem, s odporem nepočítal. Jeden ze zákazníků ale zareagoval pohotově. Použil legálně drženou zbraň a lupiče zastavil pomocí sedmi výstřelů.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Zákazník střílel z legálně držené zbraně. Ilustrační foto

Článek

Zákazník, jehož jméno není médiím známo, zrovna držel v ruce sixpack s oblíbeným americkým pivem, když si všiml lupiče, který se snažil dostat do pokladny minimarketu. Bryskně vytáhl svou legálně drženou zbraň a muže zneškodnil.

Jak s odkazem na americká média informoval britský bulvární deník Daily Mail, zákazník vystřelil celkem sedmkrát, jednou minul, když trefil láhev alkoholu za lupičem. Ostatní střely zasáhly lupiče do ruky, zad a obličeje.

Zákazník policistům vypověděl, že se lupič stále plazil směrem k němu. Muž si proto doběhl do auta pro další zásobník a pak lupiče držel v šachu pistolí až do příjezdu policie.

Lupič zranění přežil, z nemocnice putoval rovnou do vazby. Vzhledem k tomu, že byl již dříve trestán a mělo by se na něj aplikovat americké pravidlo „třikrát a dost“, je možné, že stráví zbytek života ve vězení.

Zda zákazníkovi hrozí nějaká obvinění, je zatím předmětem vyšetřování. „V Michiganu je obrana ostatních zakotvena v zákonech, v tomto případě budeme přezkoumávat, zda se jednalo o takovou situaci,“ nechal se pro americká média slyšet prokurátor Victor Fitz.

Provozovatel obchodu, který si nepřál být jmenován, tvrdí, že mu střílející zákazník zachránil život.

Školáci si v Brně nasadili kukly a přepadli obchod. Seřval je zákazník

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám