Hlavní obsah

Lovce v Arkansasu zabil jelen, kterého právě střelil

Šestašedesátiletý lovec Thomas Alexander v americkém státě Arkansas přišel o život, když ho napadl jelen, o kterém si myslel, že ho zastřelil. O neobvyklém případu informovala americká média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Alexander na jelena v pohoří Ozark vystřelil z pušky předovky, tedy ze zbraně, která se nabíjí skrz ústí hlavně. "Není jasné, jak dlouho ho (jelena) nechal ležet, ale šel se přesvědčit, jestli je mrtvý," uvedl Keith Stephens z arkansaského loveckého a rybářského úřadu. "Evidentně nebyl," dodal.

Zvíře způsobilo Alexanderovi četná zranění. Střelec pak zavolal svým příbuzným, kteří pro něj poslali záchranáře. V nemocnici ale lovec zemřel. Není jasné, zda podlehl zraněním, nebo třeba infarktu, který dostal, když na něj jelen překvapivě zaútočil. Co se stalo se zvířetem, není jasné.

Podle Stephense se jedná o jeden z nejpodivnějších případů, s nimiž se během svého dvacetiletého působení v této agentuře setkal. Připomněl, že lovcům se doporučuje, aby po zastřelení potenciálně nebezpečného zvířete nejméně půl hodiny počkali, než se k němu přiblíží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám