Hlavní obsah

Loupež století: V mexickém přístavu ukradli 20 kontejnerů se zlatem a drahými kovy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko

Skupina ozbrojenců ukradla v mexickém přístavu 20 kontejnerů, v nichž bylo mimo jiné zlato, stříbro a další vzácné kovy. Operace, kterou některá místní média označila za loupež století, se stala na jihozápadě Mexika ve státě Colima začátkem měsíce. Na veřejnost se zpráva dostala až o víkendu, informovala agentura AFP.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Loupež, jíž se podle deníku El País účastnilo nejméně 12 ozbrojených mužů, se odehrála bez jediného výstřelu v přístavu Manzanillo nad ránem 5. června. Skupina nejprve zpacifikovala ostrahu a pak s těžkou technikou naložila dvacítku kontejnerů na kamiony. Operace trvala asi osm až deset hodin. Kromě drahých kovů byla v ukradených kontejnerech i elektronika.

„Je to bezprecedentní. Sporadické krádeže kontejnerů jsme už zaznamenali, ale ne v takovém množství," řekl novinářům Gustavo Adrián Joya, mluvčí ministerstva vnitra státu Colima.

V supermarketech na Jičínsku a Rychnovsku našli kokain za dvě miliardy

Krimi

Vyšetřovatelé odmítli sdělit podrobnosti o množství ukradeného zlata a stříbra a uvedli, že loupež se stala v části přístavu provozované soukromou firmou. Zatím kvůli loupeži podle místních médií nebyl nikdo zatčen.

Město Manzanillo na tichomořském pobřeží je hlavním přístavem Mexika, z něhož se vozí zboží na asijský trh, zejména do Číny. Operují v něm proto také ozbrojené gangy, včetně narkokartelů.

Ve státě Colima bojují mezi sebou drogový gang Kartel Jalisco nová generace (CJNG), který je jedním z nejmocnějších narkokartelů, a Nový kartel z Colimy, známý také jako Los Mezcales.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám