Hlavní obsah

Letecké záběry zříceného mostu v Baltimoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po zřícení silničního mostu Francise Scotta Keye v Baltimoru v americkém státě Maryland skončilo v řece minimálně sedm aut. Záchranáři stále hledají šest pohřešovaných. Na leteckých záběrech zveřejněných agenturou AP je vidět lodě záchranářů v sousedství zhroucené konstrukce mostu, jež se zčásti opírá o obří loď, která do něj narazila.

Letecké záběry ukazují zřícený most v Baltimoru s nákladní lodí, která ho strhla, pod ním.Video: WJLA, AP

 
Článek

Deník The Guardian uvádí, že do vody podle úřadů spadlo osm lidí. Dva se již podařilo vytáhnout. Guardian napsal, že jeden z nich v nemocnici zemřel, to ale později opravil. Pacient by nicméně měl být ve vážném stavu.

Ve vodě skončilo minimálně sedm aut. A mělo by jít hlavně o vozidla, jež se na mostě podílela na stavebních pracích.

Most Francise Scotta Keye je zhruba 2,6 kilometru dlouhý a je součástí dálnice Interstate-695. V provozu je od roku 1958. Guvernér Marylandu Wes Moore kvůli zřícení mostu vyhlásil nouzový stav.

V Baltimoru se zřítil most po nárazu lodi, ve vodě jsou lidi i auta

Amerika

Most se zřítil v úterý v brzkých ranních hodinách do řeky Patapsco poté, co do jeho pilíře narazila nákladní loď Dali.

Ta již jednu kolizi zažila. Bylo to v roce 2016 v Antverpách, plavidlo dlouhé 290 metrů si tehdy při vyplouvání z přístaviště poškodilo trup. Z nehody byli tehdy viněni navigátor a lodivod.

Tentokrát loď podle guvernéra Moorea hlásila předem, že má potíže. To úřadům umožnilo zpomalit provoz a zabránit ztrátě většího množství vozidel.

Reklama

Výběr článků

Načítám