Hlavní obsah

Laškující Mugabe s Kaddáfím v reklamě lákají do restaurace na kuřata

Zimbabwský prezident Robert Mugabe je smutný, jakožto poslední diktátor vzpomíná na dny, kdy si hrával se Saddámem Husajnem či Muammarem Kaddáfím. Reklama restauračního řetězce Nando’s, který ve 30 zemích nabízí kuřecí pochoutky, tak láká zákazníky na zvýhodněná menu pro více strávníků najednou.

Článek

Život diktátora provází osamělost a nejtěžší to má poslední „mohykán“, když už jeho kolegy svrhli a vyřídili. Mugabe proto sentimentálně uniká do minulosti, v níž si podle tvůrců téměř minutu dlouhého reklamního spotu hrával s vodními pistolkami s libyjským plukovníkem Kaddáfím, skotačil v písku s iráckým prezidentem Saddámem Husajnem, houpal se s hlavou JAR z doby apartheidu Pieterem Bothou, anebo s ugandským „řezníkem“ Idim Aminem napodoboval na jedoucím tanku pózu herecké dvojice Kate Winsletová – Leonardo DiCaprio z oskarového Titaniku.

Veselou písničku s úvodními slovy: „To byly časy, příteli“, na konci doplní záběr na zkroušeného Mugabeho, jak sedí úplně sám u jídelní tabule. „V tuhle roční dobu by nikdo neměl jíst sám,“ zazní ještě firemní slogan.

Někteří lidé u videa na internetu ocenili vtip, jiní souhlasili s příspěvkem v ironickém duchu: “Nádhera. Pojďme se všichni pobavit nad masovým vražděním nevinných, kvůli nimž byli ti lidé ve svých zemích odstraněni, zatímco pohodlně pojíme trochu pitomých kuřat.”

“Je to nechutné, ale musím přiznat, že jsem se zasmál,” uvedl další přispěvatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám