Hlavní obsah

Komplic osvobodil člena gangu Árijských rytířů při přepadení sanitky v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pachatel známý pod jménem Nicholas Umphenour v americkém státě Idaho přepadl sanitku připravenou na převoz Skylara Meadea, člena vězeňského gangu The Aryan Knights (Árijští rytíři) uctívající nadřazenost bělochů, z nemocnice zpět do vězení. Během útoku postřelil dva členy vězeňské služby, kteří byli v těžkém stavu převezeni do nemocnice. Meadea se mu podařilo osvobodit a oba muži jsou v současnosti na útěku. Informuje o tom agentura The Associated Press (AP).

Foto: Americká policie města Boise

Skylar Meade

Článek

„Tento bezostyšný, násilný a zjevně koordinovaný útok na personál nápravného zařízení (amerického státu) Idaho, který měl usnadnit útěk nebezpečného vězně, byl proveden přímo před pohotovostí nemocnice, kam lidé přicházejí pro lékařskou pomoc,“ uvedl v prohlášení policejní šéf města Boise Ron Winegar.

Americké úřady vydaly na Umphenoura zatykač a vypsaly na jeho dopadení odměnu ve výši dvou milionů dolarů (přes 46 milionů korun) za těžké ublížení na zdraví a za napomáhání k útěku, píše agentura AP.

Policie uvedla, že po obou mužích stále pátrá. Umphenour měl Meadea osvobodit ve vozidle Honda Civic. V současnosti není známo, kde jsou nebo kam mají namířeno.

Americká policie nalezla zabetonované ostatky dítěte. Po dvou dalších pátrá

Amerika

Jedenatřicetiletý Skylar Meade byl do nemocnice převezen v úterý 21:35 (14:35 SEČ). K útoku došlo ve středu v 02:15 ráno (úterý 19:15 SEČ) poté, co se vězeňská služba připravovala na cestu zpět do vězení.

Ředitel Oddělení pro výkon trestu Josh Tewalt uvedl, že Meade byl do nemocnice převezen kvůli „sebepoškozujícímu chování“ a lékařský personál věznice rozhodl, že potřebuje naléhavou péči.

Jeden člen vězeňské služby, kterého Umphenour postřelil, se nachází ve vážném, ale stabilizovaném stavu v nemocnici. Druhý člen je také ve vážném stavu, nijak jej ale neohrožuje na životě, píše AP.

Foto: Americká policie města Boise

Skylar Meade ve vězení

Skylar Meade byl v roce 2017 odsouzen na dvacet let odnětí svobody za střelbu na policistu při honičce ve vysoké rychlosti. Má tetování na obličeji s čísly 1 a 11 znázorňující písmena A a K, iniciály názvu gangu The Aryan Knights (v překladu Árijští rytíři), jehož je členem, uvedl Tewalt. Fotografie, které zveřejnila policie, také ukazovaly stejná písmena vytetovaná na jeho břiše.

Árijští rytíři se zformovali v polovině 90. let ve vězeních v Idahu, aby organizovali trestnou činnost pro vybranou skupinu bělochů ve vazbě.

Žena namíchala koktejl octa a soli žákovi, který kradl jejímu synovi pití. Byla zatčena

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám