Hlavní obsah

Kojoti pokousali kanadskou písničkářku, útok nepřežila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto
Aktualizováno

Dva kojoti napadli v úterý v národním parku Cape Breton na východě Kanady devatenáctiletou dívku, ta druhý den na následky zranění zemřela. Devatenáctiletá místní písničkářka Taylor Mitchellová z Toronta se vydala do parku na túru.

Článek

Záchranáři ji po útoku kojotů letecky přepravili do nemocnice v Halifaxu, tam ale ve středu zemřela.

"Ztratila velké množství krve z tržných ran," řekl lékař Paul Maynard.

Útoky kojotů na lidi jsou velmi vzácné, protože tato zvířata jsou plachá, řekl biolog Bob Bancroft. Domnívá se, že ji zřejmě považovali za vysokou zvěř či za jinou kořist.

Záchranáře přivolali na místo turisté, kteří Mitchellovou slyšeli křičet o pomoc, řekla policejní mluvčí Bridgit Legerová. Policejní patrola, která byla nedaleko, na místo okamžitě vyrazila a po jednom zvířeti vystřelila a zřejmě ho zranila. Oběma kojotům se ale podařilo utéct.

"Měli jsme nějaké zprávy o agresivních zvířatech, ale nikdy jsme tu neměli nic tak tragického," řekla strážkyně parku Helene Robichaudová.

Správa parku kvůli neštěstí stezku uzavřela. Zaměstnanci správy se snaží zvířata vypátrat a zjistit, proč na dívku zaútočila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám