Hlavní obsah

Karnevalovou přehlídku v Riu zmanipulovalo podsvětí

Novinky, rei, The Guardian

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIO DE JANEIRO

Postavy z brazilského podsvětí zmanipulovaly výsledky únorové soutěže v rámci karnevalové přehlídky v Rio de Janeiru. Podle brazilského listu O Globo, který citoval britský The Guardian, byli členové poroty podpláceni a zastrašováni.

Článek

Brazilský list se odvolává na policejní zprávu, která zmiňuje Anisia Abraaoa, čestného prezidenta brazilské školy samby Beija-Flor. Podle zprávy Abraao členy poroty podplácel a těm, kteří peníze odmítli, vyhrožoval smrtí jim i jejich příbuzným. Jeho škola nakonec karnevalovou soutěž vyhrála.

Podezření, že soutěž byla zmanipulovaná, se vynořila v dubnu po policejním zátahu na členy jednoho hráčského podniku, při němž byly v jednom bytě na severu Ria objeveny čtyři milióny realů (přes 40 miliónů korun).

Za poslední čtvrtstoletí se stal karneval v Riu významnou obchodní událostí a vítězství v taneční přehlídce je pro taneční školy prestižní záležitostí. Třináct nejlepších městských tanečních škol získává ročně sponzorské dary v řádu miliónů.

Reklama

Výběr článků

Načítám