Hlavní obsah

Hrocha v zoo v Salvadoru někdo brutálně ubil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Salvador

V národní zoologické zahradě v Salvadoru minulý týden neznámí pachatelé napadli patnáctiletého hrošího samce Gustavita. Zvíře v neděli četným poraněním podlehlo. Informovala o tom agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Salvadoru vyšetřují zabití hrocha GustavitaVideo: AP

 
Článek

Pracovníci zoo si v úterý všimli, že Gustavito nechce žrát a většinu času tráví pod vodou. Teprve ve čtvrtek, když opustil bazén, měli možnost ho prohlédnout.

„Měl zranění i v tlamě,“ řekl ředitel zoo Vladan Henríquez, podle něhož hrocha někdo brutálně napadl a způsobil mu podlitiny a sečné a bodné rány na trupu, na hlavě i na nohou.

Zvíře se zřejmě snažilo bránit, a proto mělo zranění také v tlamě. Pracovníci na místě našli kusy kovu a kameny. Podle Henríqueze mohly rány na nohou a tlamě způsobit údery sekáčkem.

Tvář zoo

Gustavito, jehož před 13 lety přivezli z Guatemaly, byl jednou z hlavních zvířecích tváří salvadorské zoo. Ta byla do odvolání uzavřena. Přesnou příčinu úmrtí zvířete má určit pitva.

Šestimiliónový Salvador má pověst jedné z nejnásilnějších zemí světa. V roce 2015 zde bylo spácháno nejvíce vražd ze všech zemí na západní polokouli — více než 6 600 — a také letos je počet vražd vysoký, v průměru deset denně.

Jeden den v polovině ledna, kdy k žádné vraždě nedošlo, byl naprostou výjimkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám