Hlavní obsah

Houstonová ležela v horké vodě obličejem ke dnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Zpěvačka Whitney Houstonová, kterou 11. února nalezli v koupelně jejího hotelového pokoje mrtvou, se utopila ve vaně. Ležela obličejem ke dnu v „extrémně horké vodě“, jejíž hladina dosahovala výšky 30 centimetrů. Veřejnost s konečnými výsledky pitvy ve středu seznámil úřad losangelského koronera, informovala televize CNN.

Foto: Profimedia.cz

Whitney Houstonová

Článek

Koroner shledal, že Houstonové smrt byla nehoda, zpěvačka se utopila. Ke smrti přispěly i „srdeční arteroskleróza a užití kokainu“. Podrobnosti vyšetřovatel nesdělil. Doplnil jen, že zpěvaččin obličej byl na několika místech mírně popálen horkou vodou.

Podle specialisty Drewa Pinskeho, jehož CNN požádala o názor, zřejmě Houstonová dostala infarkt po požití kokainu, možná v kombinaci s alkoholem a sedativy. V pokoji zpěvačky se našla také prázdná lahev léku Xanax a několik vyprázdněných pivních lahví. Televize upozornila, že Houstonová měla skutečně v krvi stopy po sedativu, alkohol se však u ní neprokázal.

Pinsky poukázal na to, že srdeční tepny měla Houstonová zúžené na 60 procent. „To je velmi mírná srdeční vada,“ podotkl lékař.  V krvi odebrané z žíly na lýtku zpěvačky bylo zjištěno 0,58 mikrogramu kokainu na mililitr krve, což je mírná hladina. Toxikologické testy nicméně prokázaly také požití marihuany a léků proti únavě svalů Flexerilu a alergii Benadryl.

Houstonová kokain zřejmě požila „bezprostředně před svým kolapsem v hotelové vaně,“ prohlašoval minulý měsíc koroner Craig Harvey. Na vaně ležela také „malá lžíce s bílou krystalovou substancí a smotaný kus bílého papíru,“ napsala jedna z vyšetřovatelek Kristy McCrackenová. Stopy po látce byly nalezeny také v zásuvce a na spodní části koupelnového zrcadla.

Whitney Houstonová prodala za svou kariéru 170 miliónů alb. Na vrcholu slávy byla v 80. a 90. letech. V Česku se proslavila zejména rolí a písněmi z filmu Osobní strážce. Celosvětovými hity se tehdy stal remake I will always love you, ale i tituly I’m every woman nebo Run to you. Rádia v ČR hrají i její starší hit I wanna dance with somebody.
Houstonové kariéru neslavně poznamenalo manželství s raperem Bobbym Brownem, jenž za držení drog skončil i ve vězení. Zpěvačka se stala závislou, i když se později s Brownem rozvedla. V roce 2010 v televizi prohlásila, že s drogami skoncovala, což ale podle svědectví nebyla tak úplně pravda. Pak stačila ještě vydat jedno album, po němž následovalo nevydařené koncertní turné. V letošním roce plánovala návrat na pódia.
Její předčasná smrt vyvolala novou vlnu zájmu o její nahrávky i přesto, že jejich ceny hned vyletěly až na dvojnásobek dosavadní ceny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám