Hlavní obsah

Horor v Miami nekončí. Záchranáři už pátý den pátrají po 152 pohřešovaných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami
Aktualizováno

Počet obětí čtvrtečního zhroucení 12patrového obytného domu v Miami se v pondělí vyšplhal na nejméně deset. Po dalších 152 lidech však záchranáři v troskách stále pátrají.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry na zřícenou budovu na Floridě z druhé strany od vodyVideo: Reuters

 
Článek

„K dnešnímu dni jedna oběť zemřela v nemocnici a na místě jsme zajistili dalších osm obětí, takže potvrzuji, že bilance mrtvých je na devíti,“ citovala šéfku okresní samosprávy Miami-Dade Daniellu Levineovou Cavaovou v neděli stanice CNN. V pondělí počet potvrzených obětí vzrostl na deset.

Záchranné a vyprošťovací práce po částečném zhroucením budovy komplikoval požár, který v troskách po kolapsu propukl. Hasičům se ho podařilo dostat pod kontrolu až v sobotu večer, dodala Cavaová.

Pád domu v Miami má už čtyři mrtvé. Pohřešuje se 159 lidí

Amerika

Právě délka zásahu záchranných složek, které v požářišti, respektive v místě zhroucení budovy bez výraznějšího úspěchu operují už pátý den, vede k rostoucí frustraci příbuzných. Na další informace o svých příbuzných a záchranných pracích čeká v nedalekém hotelu zhruba 200 lidí.

Mučivé čekání

Dva lidé, kteří pod podmínkou zachování anonymity hovořili s reportéry AP, uvedli, že čekání je mučivé. Několik rodin, jež jsou podle nich frustrovány pomalým tempem záchranných operací, požadovalo povolení, aby mohlo jít přímo k sutinám.

Bezpečnostní kamera zachytila pád 12patrové obytné budovy na Floridě

Zahraniční

Křídlo bytového komplexu stojícího nedaleko pláže Surfside Beach se zřítilo v noci na čtvrtek, zatímco jeho obyvatelé spali. Příčina neštěstí zatím objasněna nebyla. V roce 2018 však technická zpráva poukázala na zásadní poškození ve struktuře budovy v okolí bazénu a na praskliny a drolení zdí v podzemní garáži, upozornila stanice CNN.

Zpráva byla součástí přípravných prací společnosti, která prováděla povinnou inspekci budovy po 40 letech od jejího dokončení.

Mezi pohřešovanými jsou i cizinci z devíti různých zemí. Do pátrání po pohřešovaných lidech se také zapojili záchranáři ze zahraničí, například psovodi z Izraele.

V Miami se zřítil 12patrový dům. Z trosek se ozývá křik

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám