Hlavní obsah

Pád domu v Miami má už čtyři mrtvé. Pohřešuje se 159 lidí

– Miami

Čtvrteční pád dvanáctipatrové budovy v Surfside v americkém Miami už má čtyři oběti, záchranáři ale pohřešují dalších 159 lidí, uvedla stanice CNN. Původně se hovořilo o třech mrtvých a stovce pohřešovaných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pád 12patrové budovy zachytila kameraVideo: Reuters

 
Článek

„Bohužel máme za sebou tragickou noc. Pohřešujeme 159 lidí a počet obětí vzrostl na čtyři. Záchranné práce pokračují, stále věříme, že pod troskami najdeme přeživší,“ uvedla starostka okresu Miami-Dade Daniella Levineová Cavaová.

Bezpečnostní kamera zachytila pád 12patrové obytné budovy na Floridě

Zahraniční

Dalších 120 pohřešovaných lidí se podle ní už podařilo dohledat. Dosud ale není jasné, kolik lidí se v budově nacházelo v době jejího zřícení.

Americký prezident Joe Biden schválil vyhlášení nouzového stavu na Floridě. Federální agentura pro zvládání krize (FEMA) poskytne pomoc v odstraňování trosek, nouzových ochranných opatření a individuální pomoci při náhradě škod.

V Miami se po zřícení 12patrového domu pohřešuje stovka lidí

Amerika

Biden by se sám měl na místo vydat příští týden, ještě v průběhu pátku by měl ale vystoupit s mimořádným projevem. S guvernérem Floridy Ronem DeSantisem ještě nehovořil, dodal ale, že je připraven poskytnout jakoukoli pomoc, pokud o ni guvernér požádá.

Příčinu sesuvu budovy místní úřady dosud neobjasnily. Podle videa se patrně sesunul střed domu, a o několik sekund později část, která byla nejblíže k oceánu. Budova byla postavena v roce 1981 a měla více než 130 bytových jednotek, z toho 80 obsazených. Zničeno jich bylo 55.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám