Hlavní obsah

Herečka žaluje server, protože zveřejnil její věk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Na americkou společnost Amazon podala žalobu herečka, jejíž věk firma zveřejnila ve své internetové filmové databázi. Žena, jejíž jméno nebylo zveřejněno, požaduje více než milión dolarů za ušlé příležitosti v důsledku tohoto kroku. Herečka poukazuje na porušení smlouvy, kterou s Amazonem podepsala, uvedla americká média.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Internetové stránky podle ženy zneužily jejího data narození k rozšíření informací ve filmové databázi IMDbPro. Amazon s herečkou podepsal dohodu povolující o ní informovat v roce 2008. Žalující tvrdí, že věk ale smlouva nezmiňuje. Kvůli tomu, že se v databázi údaj objevil, nedostala podle svého mínění některé role.

Amazon obvinila z porušení dohody, podvodu, porušení práva na soukromí a porušení zákona na ochranu spotřebitele. Od firmy, která podle žaloby odmítla informace o věku z databáze odstranit, chce kompenzaci přes milión dolarů (více než 18 miliónů korun).

Herečka žijící v Texasu zanedlouho oslaví 40. narozeniny, pochází z Asie a v USA používá umělecké jméno. V soudních dokumentech je označována falešným jménem Jane Doeová.

Reklama

Výběr článků

Načítám