Hlavní obsah

Hádka v nočním klubu v Arkansasu skončila střelbou, 25 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně 25 lidí bylo v sobotu postřeleno při přestřelce v nočním klubu v Little Rocku v americkém státě Arkansas. Nikdo ze zraněných není podle lékařů v ohrožení života. Policisté zatím nikoho nezadrželi, avšak žádný ze střelců podle nich není na útěku. O teroristický čin se podle policie nejednalo.

Foto: Andrew DeMillo, ČTK/AP

Nejméně 25 lidí bylo postřeleno při přestřelce v nočním klubu v Little Rocku v americkém státě Arkansas

Článek

Ostrá výměna názorů mezi několika lidmi v nočním klubu Power Ultra Lounge v arkansaské metropoli Little Rock vyústila v přestřelku, která začala okolo 2:30 ráno místního času (9:30 SELČ).

Podle šéfa místní policie Kentona Bucknera byli v tu dobu uvnitř relativně nevelkého klubu většinou velmi mladí lidé a nejmladšímu ze zraněných je 16 let. Kromě 25 postřelených utrpěli poranění i tři další lidé, kteří se v panice během střelby pokoušeli všemi způsoby uprchnout ven. Někteří dokonce skákali z oken klubu situovaného v několikapatrové budově.

Podle videa umístěného na kanálu YouTube se v klubu během koncertu hudebníka Finese 2Tymes ozvala rychlá palba, během níž padlo jen za prvních deset sekund více než 20 výstřelů.

Klub Power Lounge, kde se střílelo

Buckner médiím řekl, že je z vyvolání přestřelky podezřelých několik lidí, nikoho z nich však policie dosud nezadržela. O žádném střelci na útěku však policisté nemají informace.

"Zdá se, že problém Little Rocku s kriminalitou se zhoršuje. Každých pár dní to vypadá, že zprávám dominuje nějaký zásadní případ střelby, což vyvrcholilo touto událostí," prohlásil guvernér Arkansasu Asa Hutchinson. Starostovi metropole prý nabídl pomoc státu v boji s rostoucí zločinností.

K letos dosud nejtragičtějšímu případu střelby v Arkansasu ovšem nedošlo v Little Rocku, ale v téměř 200 kilometrů vzdáleném městě Jonesboro, kde v květnu během koncertu zemřel jeden člověk a šest dalších bylo postřeleno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám