Hlavní obsah

George Bushe opouští další z poradců

Novinky, CNN, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Poradkyně amerického prezidenta pro diplomacii Karen Hughesová ve středu oznámila, že do konce roku funkci opustí. Hughesová je třetí osobou z týmu poradců George Bushe, která během uplynulých měsíců na post rezignovala. Před ní tak učinili Karl Rove a Dan Barlett.

Článek

Trojici se přisuzoval značný podíl na Bushově cestě do Bílého domu. Hughesová se v uplynulých dvou letech snažila vylepšit obraz Spojených států v zahraničí a zvláště na Blízkém východě. Pro Bushe však pracovala déle, už v době, kdy byl texaským guvernérem vedla jeho tiskový odbor. Z Bílého domu odejde zřejmě v polovině prosince.

Americká ministryně zahraničí Condoleezza Riceová řekla, že Hughesové rezignaci přijímá nerada, ale s povděkem za to, co vykonala. Hughesová byla do funkce jmenována po invazi USA do Iráku a propuknutí skandálu týrání iráckých vězňů v Abú Ghraíb. 

Pozorovatelé upozorňují, že příliš úspěšná nebyla. Popularita Spojených států je podle průzkumů za hranicemi nadále nízká.

Reklama

Související témata:

Související články

Bushe opouští politický poradce Rove

Významný politický poradce Bílého domu se rozhodl rezignovat na svou funkci. V rozhovoru pro Wall Street Journal uvedl, že odejde z funkce na konci srpna. Dělá...

Výběr článků

Načítám