Hlavní obsah

Gang 19letého hackera zveřejnil citlivá data arizonských policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Phoenix

Hackeři ze skupiny LulzSec zveřejnili tento týden citlivá data o arizonské policii. Jednalo se nejen o stovky dokumentů, včetně příruček k výcviku, a interních zpravodajských bulletinů, ale také o jména členů sboru i s adresami. Skupina se zaměřila především na příslušníky sboru, kteří mají na starosti imigranty a snaží se prosazovat tvrdý postup proti nim. Policie to považuje za ohrožení příslušníků sboru, uvedla CNN.

Foto: Profimedia.cz

Dálniční policie

Článek

„Zveřejnili jsme stovky soukromých zpravodajských bulletinů, výcvikových manuálů, osobní e-mailové korespondence, jména, telefonní čísla, adresy a přístupová hesla patřící členům arizonských bezpečnostních sil,“ uvedla skupina v prohlášení.

Vysvětlila také důvody, proč to učinila: "Napadli jsme především Arizonské oddělení pro veřejnou bezpečnost (AZDPS), protože jsem proti nařízení SB 1070 a rasovému, protiimigrantskému policejnímu státu, jímž Arizona je.“

Arizonský zákon SB 1070 schválený Senátem vyžadoval, aby se při zadržení jakéhokoliv podezřelého, který by mohl být ilegálním imigrantem, zjišťovalo, zda je ve státě legálně. Zákon byl okamžitě napaden na federální úrovni s tím, že nařízení překračuje pravomoci Arizony. [celá zpráva]

Zákon mimo jiné blokoval vytváření oblastí, které byly pro ilegální imigranty relativně bezpečné, protože zakazoval městům přijímat benevolentnější úpravy. Zahrnoval i sankce pro lidi, kteří zaměstnávají ilegální imigranty.

Zveřejnění citlivých dat považuje za nebezpečné Asociace arizonských dálničních hlídek: „Tato individua zlovolně zveřejnila tajné informace, přičemž věděla, že bezpečnost členů sboru a jejich rodin by mohla býti ohrožena."

Tento týden byl v Británii zadržen devatenáctiletý mladík, který byl považován za hlavu skupiny LulzSec. [celá zpráva] Ta už dříve uvedla, že má zájem pronikat do státních a vládních databází a zveřejňovat dokumenty, které v nich získala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám