Hlavní obsah

Dvě děti se na Floridě vloupaly do domu. Čtrnáctiletou dívku postřelili policisté

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

K neobvyklé přestřelce došlo v úterý v americké Floridě. Čtrnáctiletá dívka a dvanáctiletý chlapec se vloupali do domu, ve kterém našli zbraně. Těmi se pak bránili proti zasahujícím policistům, kteří dívku postřelili. Chlapec se následně strážcům zákona vzdal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 12letý chlapec a 14letá dívka stříleli po policistech na Floridě kalašnikovemVideo: VOLUSIA COUNTY SHERIFF'S OFFICE, AP

 
Článek

Zasahující policisté dívku postřelili poté, co na ně sama mířila brokovnicí. Aktuálně leží v nemocnici se střelnými poraněními na břiše a na ruce, její stav je však stabilizovaný.

„Nevím, co na to říct. V jaké době to žijeme, když si čtrnáctiletá dívka a dvanáctiletý chlapec myslí, že je tohle v pořádku?“ ptá se tamní šerif Mike Chitwood.

Šerifova kancelář zveřejnila devítiminutový záznam zásahu z kamer policistů i helikoptéry. „Míří na nás zbraní zpoza té popelnice,“ ozval se hlas jednoho z policistů předtím, než strážci zákona zahájili palbu.

V jaké době to žijeme, když si 14letá dívka a 12letý chlapec myslí, že je tohle v pořádku?
Šerif Mike Chitwood

Poté, co byla dívka postřelena, se dvanáctiletý chlapec s kalašnikovem AK-47 vzdal. Policistům se přiznal, že po nich s dívkou opakovaně stříleli.

Podle jeho výpovědi měla dívka před zahájením střelby říct: „Budu to do nich kropit jako v GTA (populární videohra Grand Theft Auto – pozn. red.).“

„Věděl, že se jedná o policisty, ale řekl, že jim chtěl ublížit. To jsou slova dvanáctiletého chlapce,“ zarazil se Chitwood při rozhovoru s novináři.

Strážci zákona se několikrát snažili situaci uklidnit, než došlo k zásahu. Do domu vhodili i telefon, aby s dvojicí nezletilých mohli promluvit. „Dívka pak vyšla z garáže a nabíjela brokovnici. Pak se do garáže vrátila, ale když vyšla podruhé, zahájili policisté palbu,“ uvedl Chitwood.

Dva mrtví a 20 zraněných při střelbě na Floridě

Amerika

Šerif také uvedl, že chlapec za sebou nemá žádnou kriminální historii. Je však v pěstounské péči a dělá potíže ve škole.

V minulosti měl vyhrožovat zaměstnanci školy, že po něm hodí cihlu, a o několik dní později vyhrožoval jednomu ze školáků, že ho zabije a jeho vnitřnosti „rozmaže po všech třídách“. Dívka pak v dubnu zapálila dům v zalesněné oblasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám