Hlavní obsah

Dozorkyně, jež v USA pomohla utéct vězni, se po dopadení zastřelila

Po desetidenním pátrání se policii v americkém státu Indiana podařilo dopadnout uprchlého osmatřicetiletého vězně Caseyho Whitea a šestapadesátiletou dozorkyni Vicky Whiteovou. Honička ale skončila tragicky, dozorkyně se zastřelila a zemřela v nemocnici kolem 2.00 SELČ, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Casey White a Vicky Whiteová

Článek

Casey White si před útěkem odpykával 75letý trest za rozsáhlou škálu trestných činů, například krádeže či vloupání. Bezpečnostní složky ovšem šokovalo chování Vicky Whiteové, dlouholeté dozorkyně s nejlepšími hodnoceními.

Aféra vypukla 29. dubna, kdy Whiteová vyzvedla Whitea z jeho cely a řekla ostatním, že ho vede na psychologické vyšetření. Namísto toho však oba uprchli. „Ten útěk byl očividně dobře naplánovaný a vypočítaný. Hodně se na to připravovali,“ řekl Rick Singleton, šerif okresu Lauderdale v Alabamě, odkud dvojice uprchla.

Dozorkyně v Alabamě pomohla nebezpečnému zločinci při útěku z vězení

Amerika

Dozorkyně byla poslední den v práci před odchodem do důchodu. Krátce předtím prodala výrazně pod cenou svůj dům. Kolegům tvrdila, že chce trávit více času na pláži. Oba tak měli k dispozici hotovost a připravené vozy. Podle vyšetřovatelů s vězněm zřejmě od roku 2020 udržovala romantický vztah.

Podle šerifa vedl k zatčení tip od veřejnosti. Na hlavu uprchlého vězně byla vypsaná odměna 10 tisíc dolarů a na Vicky Whiteovou 5000 dolarů.

Z nechvalně proslulého mexického vězení bude turistický ráj

Cestování

Auto, v němž uprchlíci utekli, se našlo ve státu Tennessee. Stopa u něj však vychladla. V neděli pak ale dostala policie tip na člověka podobného Whiteovi spatřeného v myčce aut ve městě Evansville ve státu Indiana.

Den nato se je podařilo identifikovat nedaleko tamní policejní stanice. Když k nim policisté přistoupili, začali White s Whiteovou ujíždět v autě. Policie při honičce do jejich automobilu narazila, čímž způsobila lehčí zranění uprchlému vězni. Dozorkyně se podle místního šerifa Davea Weddinga při incidentu postřelila a způsobila si vážné zranění, kterému později v nemocnici podlehla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám