Hlavní obsah

Do Světového obchodního centra v New Yorku uhodil blesk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Bouře Henri ohlásila svůj příchod na severovýchod Spojených států ve velkém stylu. Přímo do špičky výškové budovy One World Center, která dominuje New Yorku, v sobotu udeřil blesk a zachytila to kamera. Působivé záběry v pondělí zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Úder blesku v New YorkuVideo: Reuters

 
Článek

Na videu je vidět, jak blesk udeří do 541 metrů vysoké budovy. Rozdělena je do 104 pater, do nichž míří sedm desítek výtahů.

Nešťastný den pro 200 let starý strom. Úder blesku ho rozdělil vejpůl

Koktejl

Mrakodrap One World Center byl dokončen v roce 2013. Vyšel na více než čtyři miliardy dolarů a nahradil v panoramatu takzvaná dvojčata, tedy budovy Světového obchodního centra, které byly zničeny při teroristickém útoku z 11. září 2001.

Zesláblý Henri trhal vedení

Bouře Henri byla původně hurikánem, ale nad severovýchodním pobřežím Spojených států zeslábla na tlakovou níži.

Přesto způsobila materiální škody i komplikace v dopravě. Strhala elektrické vedení a připravila o dodávky elektřiny kolem 128 tisíc domácností.

Světelná rarita nad Brnem: Fotograf zachytil vzácný stuhový blesk

Domácí

V New Yorku od soboty napršelo skoro 18 centimetrů vody a dalších sedm se očekává v pondělí.

Meteorolog Dominic Ramunni ze služby na Long Islandu řekl, že jde o rekordní dvoudenní množství od roku 2011, kdy oblast zasáhl hurikán Irene.

Reklama

Výběr článků

Načítám