Hlavní obsah

Dívku, která přes SMS povzbudila přítele k sebevraždě, poslali na 15 měsíců do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Soud pro mladistvé v americkém státě Massachusetts ve čtvrtek uložil Michelle Carterové trest vězení v délce 15 měsíců. K tomu přidal podmíněný trest na rok a půl s pětiletou lhůtou. Tehdy sedmnáctiletá Carterová v červenci 2014 povzbudila svého o rok staršího přítele Conrada Roy prostřednictvím desítek SMS zpráv k sebevraždě.

Foto: ČTK/AP

Michelle Carterová

Článek

„Využila ho jako figurku a neukázala žádnou lítost,“ poukazoval u soudu Royův otec, který pro Carterovou požadoval maximální možný trest – 20 let.

Carterová u soudu opakovaně plakala.

Osmnáctiletý Conrad Roy se otrávil výfukovými plyny ve svém pick-upu na parkovišti K-Marktu ve massachusettském Fairhavenu. S myšlenkami na sebevraždu se svěřoval své přítelkyni, která ho začala přes telefon povzbuzovat. Těsně před sebevraždou mu Carterová napsala: „Je pravý čas a jsi připraven.“ [celá zpráva]

Soudce Lawrence Moniz označil případ za „tragédii pro obě rodiny“ a dodal, že věří v nápravu u Carterové vzhledem k jejímu mládí. Neshledal však, že by její nízký věk či psychický stav měly podstatný vliv na její čin.

Psychiatr Peter Breggin ale u soudu hovořil jinak, když poukázal na to, že Carterová byla v době činu pod vlivem silných antidepresiv a měla sníženou hladinu empatie. Zdůrazňoval, že Roy pomýšlel na sebevraždu ještě v době, než se s Carterovou sblížil, a ona ho zprvu od sebevraždy odrazovala. V létě 2014 ale nastoupila psychiatrickou léčbu a poté začala svého přítele k sebevraždě povzbuzovat. [celá zpráva]

Soud uznal Carterovou vinnou už v červnu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám