Hlavní obsah

Demokratku Pelosiovou nachytali v kadeřnictví bez roušky

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Předsedkyni Sněmovny reprezentantů, demokratku Nancy Pelosiovou, zachytila v pondělí bezpečnostní kamera v sanfranciském kadeřnictví s rouškou pod bradou. Krátce poté přitom kritizovala Donalda Trumpa, že umožnil davu lidí bez roušek živě sledovat svůj projev k přijetí nominace v Bílém domě.

Foto: ČTK/AP

Nancy Pelosiová na záběru ze sněmu demokratů

Článek

Záznam z bezpečnostní kamery zveřejnila televize Fox News. Je na něm žena s rouškou a mobilním zařízením, pak přichází těžko poznatelná Pelosiová s rouškou pod krkem a vlasy, zřejmě ještě mokrými, sčesanými dozadu. Za ní jde kadeřník s rouškou.

V pondělí bylo ještě v San Francisku zakázáno poskytovat kadeřnické služby, povoleno je to od úterý, ale jen pod širým nebem.

Mluvčí Pelosiové Drew Hammill uvedl podle stanice BBC, že si neuvědomila, že porušila nějaké nařízení: „Podnik nabídl předsedkyni, aby v pondělí přišla, a řekl jí, že má povoleno od města mít na pracovišti maximálně jednoho člověka. Předsedkyně dodržela pravidla, které jí sdělil podnik.“

Majitelka kadeřnictví Erica Kiousová řekla stanici Fox News, že prostory pronajala stylistovi. Věděla, kdo se v salonu bude upravovat, protože jí volal asistent Pelosiové a sdělil jí, že předsedkyně sněmovny potřebuje umýt a vyfoukat vlasy.

Kiousová si stanici Fox News stěžovala: „Je to od ní facka do tváře. Myslí si, že může jen tak přijít a udělat si své věci, když nikdo jiný nemůže a já nemůžu pracovat.“ V San Francisku je od března uzavřeno na 5000 podniků, 2000 trvale.

Pelosiová krátce poté ve vysílání MSNBC kritizovala Trumpa, že umožnil v Bílém domě davu lidí bez roušek sledovat jeho projev, v němž přijal nominaci do listopadových prezidentských voleb. Označila to za „facku do tváře vědy”.

Sama opakovaně nabádá Američany, aby na veřejnosti nosili roušku, především tehdy, když nejde dodržovat odstup. Opakovaně vytýkala prezidentovi Donaldu Trumpovi, že roušku nenosí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám