Hlavní obsah

Debatu Trumpa s Clintonovou sledoval rekordní počet diváků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

První debata hlavních prezidentských kandidátů v USA Hillary Clintonové a Donalda Trumpa přitáhla k televizním obrazovkám 84 miliónů diváků. Vyplynulo to z údajů 13 amerických stanic, které debatu přenášely. Byl tím překonán rekord z roku 1980, tehdy debatu Jimmyho Cartera s Ronaldem Reaganem sledovalo 80,6 miliónu lidí.

Foto: Sandy Huffaker, Reuters

Návštěvníci baru McGregor's v San Diegu během televizní debaty Trump - Clintonová

Článek

Diváci přitom nezůstali u přenosu jen na jeho počátku, nýbrž po celých 98 minut, uvedla agentura Nielsen.

Sdělovací prostředky upozorňují, že ve skutečnosti debatu vidělo ještě víc lidí, protože do průzkumu nebyli zahrnuti ti, kdo ji sledovali prostřednictvím internetu.

Zatím největší sledovanost mělo finále ligy amerického fotbalu NFL Super Bowl v loňském roce. Zápas mezi Novou Anglií a Seattlem si nenechalo ujít 114,4 miliónu diváků.

Průzkum televize CNN záhy po skončení prezidentské debaty ukázal, že v ní měla navrch Hillary Clintonová. Podobně duel zhodnotily i další velké stanice a deníky. Donald Trump to zpochybnil, když na prvním předvolebním mítinku prohlásil, že všechny průzkumy ukázaly na jeho vítězství. Citoval při tom jen vybrané internetové průzkumy, uvedla CNN.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám