Hlavní obsah

Čtveřice bělochů ve Wisconsinu zapálila osmnáctiletou mulatku

Novinky, jem
Madison

Jako zločin z nenávisti vyšetřuje policie ve Wisconsinu útok na osmnáctiletou mulatku Altheu Bernsteinovou. Dívka tvrdí, že ji ve městě Madison zapálili čtyři běloši. Na krku a ve tváři utrpěla popáleniny druhého a třetího stupně. V pátek o tom informovala agentura AP.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

K útoku mělo dojít ve středu okolo jedné ráno. Bernsteinová vypověděla, že zastavila na červenou nedaleko městského kapitolu a zaslechla rasistické nadávky. Nato zahlédla čtveřici bělochů. Jeden z nich jí měl otevřeným okénkem nastříkat na krk hořlavinu a zapálit ji.

„Poslouchala jsem hudbu a pak uslyšela, jak někdo křičel to slovo na N. Hodně nahlas. Otočila jsem hlavu, abych se podívala, co se děje, a někdo mi polil krk náplní do zapalovače. Pak na mě hodil hořící zapalovač. Krk mi vzplál. Snažila jsem se to uhasit a zanesla si to i na obličej. Dostala jsem to z něj a musela pryč a projela jsem na červenou,“ vypověděla Bernsteinová.

A útoky černochů na bělochy nevadí? ptá se Trump u sdíleného videa

Amerika

Když dívka dojela domů, přesvědčila ji matka, aby se nechala ošetřit v nemocnici. Lékaři konstatovali, že utrpěla popáleniny druhého a třetího stupně a že je nejspíš způsobil zapálený stlačený plyn do zapalovače.

K útoku došlo po noci nepokojů, které se v Madisonu rozhořely v souvislosti se současnou vlnou protestů proti rasismu a policejní brutalitě. Ty ve Spojených státech rozdmýchala smrt černocha George Floyda po policejním zákroku 25. května v Minneapolisu.

Nemáte právo tady být, křičela žena v obchodě na policistu obviněného ze zabití Floyda

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám