Hlavní obsah

Čtrnáctiletý kluk se střelil do obličeje přímo ve školní jídelně

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Walpole

Žáci základní školy v USA ve městě Walpole v New Hampshiru zažili šok. Jejich čtrnáctiletý spolužák se bez varování střelil pistolí do obličeje. Nikdo jiný naštěstí při střelbě zraněn nebyl.

Mladík se před svými spolužáky postřelil

 
Článek

Celá tragédie se odehrála v pátek v jedenáct hodin během přestávky na oběd. Ve chvíli, kdy se Hunter Mack postřelil, bylo v jídelně sedmdesát dalších žáků.

Mack se podle jeho spolužačky choval úplně normálně. "Ten kluk se celý den choval, jako kdyby všechno bylo v pořádku. Než se postřelil, sedl si s kamarády k obědu a jedl s nimi," vypověděla babička jedné z tamních žákyň.

Ethan Symonds ze sedmé třídy, který seděl v jídelně u stolu nedaleko Huntera, řekl, že výstřel slyšel: “Bylo to o něco hlasitější, než když praskne pytlík s chipsy.” Ohlédl se, a když uviděl krev, utekl.

Mack byl odvezen do místní nemocnice. Stav postřeleného chlapce byl velmi vážný, a proto skončil na oddělení intenzivní péče.

Škola byla na několik hodin uzavřena. Rodiče žáků dostali zprávu o uzavření školy kolem jedné hodiny odpoledne. Bylo jim povoleno, aby do školy přišli vyzvednout své děti, z nichž některé byly právě vyslýchány policií.

Důvodem mohla být nešťastná láska

Někteří ze studentů vypověděli, že se o sebevraždě Hunter už několikrát dříve zmínil. Také řekli, že byl poslední dobou problémový. Není ale jisté, zda chlapce někdo bral vážně a pokusil se mu opravdu pomoci.

Prokurátor Peter Heed uvedl, že motivem mohl být nešťastný vztah ke spolužačce. „Myslím, že je namístě říci, že šlo jasně o vztahový problém,“ uvedl Heed. Neřekl ale, jaký typ zbraně student ke střelbě použil, ani kde si zbraň mohl opatřit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám