Hlavní obsah

Cestující v letadle dostali sendviče, v nichž byly jehly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minneapolis

Jehly na šití se našly v sendvičích servírovaných během čtyř letů americké letecké společnosti Delta Air Lines, která se nyní snaží zjistit, jak se do jídla dostaly. Jehly byly v krůtích sendvičích podávaných při letech z nizozemského Amsterdamu do USA, napsala v úterý agentura AP.

Článek

Aerolinky upřesnily, že jehly byly objeveny v šesti sendvičích během čtyř nedělních letů. Jeden cestující na lince do Minneapolisu byl zraněn, ale odmítl vyhledat lékařské ošetření. Další jehly byly ve dvou letadlech mířících do Atlanty a také ve spoji do Seattlu.

Jak uvedla mluvčí Delty Kristin Baurová, aerolinky zvýšily bezpečnostní opatření pro přípravu jídel. "Delta bere tuto záležitost nesmírně vážně a spolupracuje s místními i federálními úřady, které tento incident vyšetřují. Delta přijala okamžitá opatření vůči dodavateli jídel v Amsterdamu, aby zajistila bezpečnost a kvalitu servírovaných pokrmů," uvedla letecká společnost v písemném vyjádření.

Catering pro letouny Delty zajišťovala amsterdamská společnost Gate Gourmet. Podle její mluvčí Christiny Ulosevichové nemá společnost informace o žádných dalších incidentech od aerolinek, pro něž zajišťuje jídlo. Firma podle ní netuší, jak se jehly do sendvičů dostaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám