Hlavní obsah

Černoch v Kalifornii zastřelil tři bělochy, arabsky volal na pomoc boha

Fresno

Tři bělochy zastřelil a dalšího poranil černošský útočník v kalifornském Fresnu. Ačkoli křičel arabsky, že bůh je veliký, policie vyhodnotila jeho útok jako rasistický. Své oběti si střelec vybíral náhodně. Je podezřelý z celkem čtyř vražd.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Černoch v Kalifornii zastřelil tři bělochyVideo: Reuters

 
Článek

„Chtěl zabít co nejvíc lidí,“ řekl policejní šéf Jerry Dyer.

Kori Ali Muhammad vystřílel za minutu a půl šestnáct dávek, pak ho policie zatkla. Ačkoliv Muhammad křičel arabsky Alláhu akbar, nejednalo se o teroristický útok, ale o útok z nenávisti, upřesnil policejní velitel.

Současně sdělil, že policie po 39letém Muhammadovi už pátrala v souvislosti s vraždou člena ochranky před jedním motelem z minulého týdne.

Foto: Fresno Police Department, ČTK/AP

Kori Ali Muhammad

Server BBC napsal, že podezřelý před útokem na sociálních sítích psal, že nenávidí bělochy a vládu. Všichni čtyři zabití byli bílí muži. Jeden byl zastřelen na sedadle svého auta.

Foto: ČTK/AP

Policie ve Fresnu

Jednalo se o náhodné oběti a Muhammad podle policie jednal sám. „Byly to nevyprovokované útoky ze strany jedince, který se rozhodl zabíjet. Nemá to nic společného s terorismem, navzdory proneseným výrokům,“ řekl Dyer a doplnil, že Muhammad posléze policistům upřesnil, že výkřikem prosil boha o podporu a ochranu.

Reklama

Výběr článků

Načítám