Hlavní obsah

Bývalý šéf CIA Petraeus se omluvil za nevěru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na půdě Univerzity Jižní Kalifornie v úterý poprvé od svého odstoupení z pozice šéfa Ústřední zpravodajské služby (CIA) vystoupil generál David Petraeus. Omluvil se za nevěru, která vedla k jeho odvolání, uvedl server BBC.

Bývalý šéf CIA Petraeus se omluvil za svou nevěruVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Jsem si vědom, že před vás teď předstupuji viděn v jiném světle, než v jakém jste mě viděli před rokem,“ přiznal na úvod své řeči k armádním příslušníkům Petraeus a dodal, že si své potíže způsobil sám. „A tak mi, prosím, dovolte, abych své vystoupení dnes večer zopakoval, jak hluboce lituji a omlouvám se za okolnosti, které vedly k mému odchodu ze CIA a způsobily tolik bolesti mojí rodině, přátelům a příznivcům,“ poznamenal dál Petraeus.

Život ale podle něj „takovou chybou nekončí“ a „musí jít dál“. Petraeus doufá, že jeho zkušenosti můžou pomoci ostatním, kdo v životě „klopýtnou, nebo dokonce upadnou“.

Foto: ISAF, Reuters

Generál Petraueus se drží za ruku s Paulou Broadwellovou v Afghánistánu.

Bývalého armádního velitele v Iráku a Afghánistánu a šéfa hlavního velitelství americké armády jmenoval do funkce šéfa CIA prezident Barack Obama v září 2011. Petraeus vydržel ve funkci jen něco přes rok. Odvolán byl poté, co vešel ve známost jeho románek s publicistkou Paulou Broadwellovou. V aféře vyšetřované bezpečnostním úřadem FBI figuroval i americký generál v Afghánistánu John Allen a společenská celebrita Jill Kelleyová.

Reklama

Výběr článků

Načítám