Hlavní obsah

Brokovnicí zavraždil sestřenici a poté zneužil mrtvé tělo. V USA popravili vraha rodičů čtyřleté dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V americkém státě Missouri popravili muže, který zavraždil svou sestřenici a jejího manžela, po nichž na světě zůstala osiřelá čtyřletá dívka. Dvaapadesátiletý Brian Dorsey dostal v úterý smrtící injekci i přesto, že se za udělení milosti přimlouvali i vězeňští strážci. Informovala o tom agentura The Associated Press (AP), podle níž mrtvé tělo své sestřenice po vraždě sexuálně zneužil.

Foto: Profimedia.cz

Popravený vrah Brian Dorsey

Článek

Šéfka komunikace missourského ministerstva pro výkon trestu Karen Pojmannová uvedla, že Brian Dorsey byl prohlášen za mrtvého v 18:11 (11:11 SEČ) po jednorázové injekci sedativa pentobarbitalu ve státní věznici v Bonne Terre.

Dorsey se při aplikování smrtící injekce několikrát zhluboka nadechl a poté se několikrát mělce a rychle nadechl. V jednu chvíli zvedl hlavu z polštáře a ztěžka zamrkal. Po několika vteřinách všechny pohyby ustaly, popsala agentura AP poslední chvíle vraha.

„Slova nemohou pojmout spravedlivou tíhu mé viny a hanby,“ uvedl podle AP Dorsey v psaném prohlášení těsně před popravou.

Nařídil mi to bůh. Šílená Američanka při zatmění Slunce zběsile střílela po autech

Amerika

Dorsey v roce 2006 zavraždil svou sestřenici Sarah Bonnieovou a jejího manžela Bena Bonnie, kteří mu předtím přislíbili pomoc se splácením dluhů, jež si nadělal kvůli své drogové závislosti. V době činu byla v domě i čtyřletá dcerka páru.

Podle agentury AP Dorsey manžele zavraždil brokovnicí. Po vraždě Sařino tělo následně sexuálně zneužil. Mrtvá těla nalezli prarodiče čtyřleté holčičky, která se v tu dobu koukala na televizi. Prarodičům řekla, že se rodiče „nechtějí probudit“.

Dorsey se tři dny po činu sám vydal policii a k vraždám se přiznal. Jeho advokáti tvrdili, že se ve vězení napravil a trest smrti si nezaslouží. Nejvyšší soud na to však nepřistoupil a zamítl všechna odvolání.

Dorsey byl prvním člověkem letos popraveným v tomto americkém státě. Loni v Missouri popravili čtyři lidi.

Šílený Američan utekl s useknutou nohou člověka, kterého přejel vlak

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám