Hlavní obsah

Brazilský prezident zrušil schůzku s francouzským ministrem a šel k holiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brasilia

Brazilský prezident Jair Bolsonaro zrušil v pondělí schůzku s francouzským ministrem zahraničí Jean-Yvesem Le Drianem. Jako důvod uvedl, že má nabitý pracovní program. Posléze ale na svém facebookovém profilu živě přenášel návštěvu kadeřníka odehrávající se právě v době, kdy se měla konat zrušená schůzka, uvedla agentura Reuters.

Foto: Adriano Machado, Reuters

Brazilský prezident Jair Bolsonaro

Článek

Schůzka se měla týkat změn brazilského pohledu na řešení změn klimatu a na to navazující obchodní dohodu.

Bolsonaro dává najevo, že dává přednost rozvoji ekonomiky před ochranou životního prostředí, a mluví proto o tom, že jeho země od klimatické dohody odstoupí. Francie ale podmiňuje svůj podpis na smlouvě o volném trhu mezi EU a jihoamerickými zeměmi právě souhlasem s pařížskou klimatickou dohodou.

Bývalý armádní důstojník Bolsonaro, který stojí v čele páté největší země světa od letošního ledna, bývá některými srovnáván s americkým prezidentem Donaldem Trumpem, například kvůli provokativní rétorice či oblibě v používání sociálních sítí.

Reklama

Výběr článků

Načítám