Hlavní obsah

Auto po nehodě na americko-kanadské hranici vzlétlo jako šíp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikoliv terorismus, ale zřejmě jen nezvládnuté řízení. Takový je předběžný závěr vyšetřovatelů ohledně středeční dopravní nehody na hraničním mostě Rainbow Bridge mezi USA a Kanadou, při níž automobil řítící se obrovskou rychlostí směrem k přechodu po kontaktu s překážkou vystřelil do vzduchu jako šíp a letěl tak desítky metrů. Po dopadu chvíli hořel a poté explodoval.

Bezpečnostní kamera zachytila, jak auto před explozí na americko-kanadských hranicích proletělo vzduchem.Video: AP

 
Článek

Drama, při němž zahynuly dvě osoby ve voze, vzbudilo poplach jak na americké, tak na kanadské straně hranice, kam vůz asi stošedesátikilometrovou rychlostí směřoval.

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) ve spolupráci s policií okamžitě nechal uzavřít čtyři hraniční přechody mezi Kanadou a USA, o vývoji vyšetřování byl informován americký prezident Joe Biden i kanadský premiér Justin Trudeau.

Foto: AP

Bezpečnostní kamera zachytila, jak auto před explozí na americko-kanadských hranicích proletělo vzduchem.

Již několik hodin poté ale newyorská guvernérka Kathy Hochulová uvedla, že zatím nic nenasvědčuje tomu, že by šlo skutečně o pokus o teror. Totéž potvrdila později na tiskové konferenci také americká prokurátorka Trini Rossová.

„Vyšetřování podle vyjádření FBI pokračuje. Budeme pokračovat ve vyšetřování, ale naše předběžné hodnocení této situace je, že nesouvisela s terorismem,“ uvedla před kamerami Rossová.

Původní zprávy hovořily o možném teroristickém pozadí nehody

Po výbuchu dva mrtví na mostě mezi Kanadou a USA, FBI vyšetřuje terorismus

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám