Hlavní obsah

Po výbuchu dva mrtví na mostě mezi Kanadou a USA, FBI vyšetřuje terorismus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dva lidé ve středu odpoledne zahynuli při explozi vozidla na mostě Rainbow Bridge spojujícím Spojené státy a Kanadu, příslušník pohraniční stráže utrpěl zranění, píše agentura Reuters. Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) incident nedaleko Niagarských vodopádů vyšetřuje jako pokus o teroristický útok.

Foto: Reuters Tv, Reuters

Exploze vozidla na mostě Rainbow Bridge spojujícím USA a Kanadu zabila dva lidi

Článek

Nejmenované zdroje obeznámené s vyšetřováním nicméně sdělily Reuters, že výbuch byl podle předběžných závěrů následkem nezodpovědného řízení.

Na záběrech místní televize WKBW je vidět jedno ze stanovišť přechodu zničené. Rozsah exploze je viditelný na fotografiích na síti X.

Stanice Fox News s odvoláním na „vysoce postavený policejní zdroj“ informovala, že dotyčné vozidlo bylo na cestě z USA směrem do Kanady. Oba mrtví jsou podle stanice lidé, kteří byli ve vozidle a kteří se podle všeho snažili zasáhnout budovu americké Celní a pohraniční stráže (CBP). Kanadský ministr pro veřejnou bezpečnost Dominic LeBlanc podle Reuters řekl, že je „příliš brzy na to soudit, zda šlo o úmyslný čin“.

Rainbow Bridge je jedním ze čtyř mostů, které spojují stát New York s kanadským Ontariem. Podle místní správy mostů kvůli výbuchu na Rainbow Bridge zavřely všechny čtyři. Místní kancelář FBI podle stanice CBS k situaci bezprostředně odmítla poskytnout komentář. „Vše jde velmi hladce, to je vše, co prozatím můžeme sdělit,“ uvedla pouze.

Newyorská guvernérka Kathy Hochulová stanici ABC News řekla, že je na cestě do nedalekého Buffala, kde se setká se zástupci bezpečnostních složek a více informací sdělí, jakmile to bude možné.

„Na můj pokyn spolupracuje newyorská státní policie s protiteroristickým oddělením FBI a monitoruje všechny přístupové body do (státu) New York,“ řekla guvernérka.

Kanadský ministr pro veřejnou bezpečnost LeBlanc hodlá hovořit s americkým ministrem pro vnitřní bezpečnost Alejandrem Mayorkasem. Kanada podle něj incident bere „velice vážně“ a posílila bezpečnostní opatření na hraničních přechodech. Bílý dům podle Reuters reagoval prohlášením, že dění bedlivě sleduje.

Židovská škola v Montrealu se stala terčem střelby. Už podruhé za týden

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám