Hlavní obsah

Argentinská poslankyně dala kolegovi facku

Buenos Aires

Fackou skončila neshoda o rozpočtu mezi dvěma zákonodárci v argentinském parlamentu. Trpělivost se svým kolegou ztratila Graciela Camañová, která po činu ze sálu odkráčela.

Článek

Předsedkyně rozpočtového výboru sněmovny a představitelka opozice Camañová při středeční vyhrocené debatě vstala ze svého křesla, aby si zblízka s členem vládního kabinetu Carlosem Kunkelem vyměnili názory. Kunkel gestikuloval a hovořil, aniž by si jí všímal. Podle Camañové se vyjadřoval nevybíravě.

„Za žádných okolností panu Kunkelovi nebo někomu jinému nedovolím ztrátu respektu. Udolal mě, střetávala jsem se s ním, jak je rok dlouhý. Křičel, aniž by podal jediný návrh,“ řekla poslankyně. Odmítla však Kunkelova slova citovat. Údajně urážel jejího manžela, který je rovněž politikem.

Jakmile Camañová blízkého spojence argentinské prezidentky udeřila do tváře, otočila se a ze sálu odešla. Kunkel zachoval klid, jejímu činu se zasmál a ironicky zatleskal. Není jasné, zda na poslankyni podá stížnost a Camañová bude potrestána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám