Hlavní obsah

Amerika objednává testy zdarma, Biden plní slib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tichosti a den před původně oznámeným termínem spustil Bílý dům web, přes nějž si mohou Američané zdarma objednat zaslání čtyř antigenních testů domů. Administrativa tak začala s plněním slibu prezidenta Joea Bidena, který se zavázal veřejnosti bezplatně poskytnout celkem miliardu testů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vyplňovat objednávky je možné už nyní, s rozesíláním má pošta začít na konci měsíce. Část Američanů v oblastech nejohroženějších nákazou covid-19 mohla přes speciální portál objednávat testy zdarma už od začátku týdne.

Prezident Spojených států amerických Joe Biden. Zvítězil při třetím pokusu

Volby USA

V některých regionech je nyní testů nedostatek a před centry se tvoří dlouhé fronty. Zájem o web COVIDtests.gov byl obrovský: v úterý odpoledne už jej podle stanice CBS News prohlíželo přes 500 tisíc návštěvníků. Přitom šlo o testovací verzi den před oficiálním spuštěním.

Spuštění webu se neobešlo bez problémů – někteří Američané hlásili, že nemohli testy z různých technických důvodů objednat.

Reklama

Výběr článků

Načítám