Hlavní obsah

Američtí záchranáři našli tělo pravnuka Roberta Kennedyho

Washington

Záchranáři z amerického státu Maryland našli ve středu místního času tělo pravnuka někdejšího ministra spravedlnosti a senátora Roberta Kennedyho. Osmiletý Gideon McKean se pohřešoval několik dní společně se svojí matkou Meave Kennedyovou Townsendovou McKeanovou poté, co ztratili kontrolu nad kánoí v zálivu Chesapeake.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Maeve Kennedyová Townsendová McKeanová na nedatované fotografii.

Článek

Tělo Gideonovy matky se našlo před dvěma dny, asi 600 metrů od místa nálezu byly chlapcovy pozůstatky, informovala ve čtvrtek agentura DPA.

McKeanová byla s rodinou na návštěvě u své matky, která je nejstarší dcerou Roberta Kennedyho a neteří někdejšího prezidenta Johna F. Kennedyho.

McKeanová se synem Gideonem vypluli na kánoi, aby vylovili z vody míč, který tam zakoplo jedno z dětí. Její manžel na Facebooku později napsal, že se s kánoí dostali kvůli větru nebo proudu daleko od břehu. Kdosi je z pevniny viděl a zavolal policii. Pak už je podle Davida McKeana nikdo nespatřil. Jejich loď záchranáři našli druhý den několik kilometrů od místa, ze kterého vypluli.

Záchranáři nalezli tělo vnučky Roberta Kennedyho

Amerika

Rodinu Kennedyových léta provázejí tragické události. Loni v srpnu byla nalezena mrtvá v rodinné usedlosti na massachusettském mysu Cape Cod Saoirse Kennedyová Hillová, 22letá vnučka Roberta Kennedyho. Podle vyšetřovatelů se neúmyslně předávkovala drogami. Starší bratr Roberta Kennedyho, prezident John F. Kennedy, se stal v roce 1963 obětí atentátu.

V roce 1968 byl zavražděn také Robert Kennedy. Prezidentův syn John F. Kennedy mladší zahynul v roce 1999 se svojí manželkou a švagrovou při leteckém neštěstí u ostrova Martha´s Vineyard.

Už v druhé světové válce zemřel i bratr Johna F. Kennedyho Joseph, který se účastnil experimentálního projektu použití bezpilotních letadel. Protože technika jejich ovládání nebyla ještě tak dokonalá, museli s těmito upravenými bombardéry B-24 Liberator označenými BQ-8 vzlétnout normální piloti. Když na palubě odjistili 9600 kg výbušniny, museli vyskočit a pak nechat bombardér letět na cíl, přičemž byl řízen z jiného letounu. Kennedymu se při prvním bojovém letu podařilo odstartovat, udělat okruh a dosáhnout výšky 610 metrů. Ještě odjistil nálož, ta však vybuchla předčasně a on zahynul  při explozi krátce předtím, než měl vyskočit.

Reklama

Výběr článků

Načítám