Hlavní obsah

Američanovi přestalo na 42 minut bít srdce, přesto přežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charlotte

Čtyřicet dva minut nebilo 36letému Johnu Ogburnovi ze Severní Karolíny srdce, přesto se záchranářům podařilo přivést ho zpátky k životu. Stalo se to koncem června. Muž dostal infarkt, když poblíž svého domu v Charlotte pracoval na notebooku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ogburn měl štěstí, protože ho spatřili dva policisté na pochůzce a přispěchali mu na pomoc. Oživovali ho dlouhých 42 minut, než se mu vrátil tep.

Jejich čin je o to záslužnější, že vytrvali, protože záchranáři nejsou povinni pokračovat v oživování, pokud postižený člověk nevykazuje 20 minut známky života, upozornil v úterý server BBC. „Jsem jim neskonale vděčný,“ řekl Ogburn.

Lékaři uvedli Ogburna po převozu do nemocnice po zbytek týdne do umělého spánku, aby se rychle zotavil. Když ho z nemocnice propouštěli, doporučili mu neřídit půl roku auto a snížit pracovní zátěž. Ogburna tlačívá na hrudi, jinak se cítí dobře.

„Nemám tolik energie jako předtím, ale to může být tím, že se proměnila moje denní rutina,“ řekl Ogburn BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám