Hlavní obsah

Američanovi hrozí za odebírání orgánů z těl až 50 let vězení

BBC, aš, Novinky, Press Agency

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Šéf americké společnosti Biomedical Tissue Services (BTS) Michael Mastromarino obviněný v USA z nelegálního obchodu s orgány v úterý přiznal svou vinu. Vydělal milióny na prodeji orgánů ilegálně odebraných z tisíce mrtvých těl. Hrozí mu 18 až 54 let vězení a pokuta 4,68 miliónu dolarů.

Článek

Mastromarinův obhájce Mario Galluci uvedl, že jeho mandant jednal špatně, a že není žádná omluva pro to, co udělal.

Žalobce uvedl, že Mastromarino zohavoval mrtvoly pro svůj vlastní zisk. Bez souhlasu nechával odebírat orgány a tkáně z mrtvých těl z márnic a pohřebních ústavů. Orgány odebral i zesnulému redaktorovi rozhlasové stanice BBC Alistairovi Cookovi.

Mastromarinova společnost se zabývala dodávkami kostí, kloubů, kůže, šlach a tkání. Skandál vyplul na povrch před čtyřmi lety.

Kosti a tkáně dodané společností Biomedical Tissue Services-byly transplantovány nejméně desetitisíci lidí včetně 40 Britů.

Bývalý zubař už jednou nabízel přiznání, ale k dohodě nedošlo, žalobce trval na soudu. Nyní se dohodli a Mastromarino popsal, jak jeho společnost fungovala.

Mastromarino čelí ještě několika stům žalob pozůstalých

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám