Hlavní obsah

Američan, kterého chtěli zatknout kvůli týrání zvířat, skrz dveře postřelil tři policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestačtyřicetiletý Američan Julius James postřelil tři policisty Metropolitní policie ve Washingtonu, D.C., když si pro něj přišli do jeho domu se zatykačem za týrání zvířat. Informuje o tom americká zpravodajská televize CNN, podle které policie kvůli střelbě musela blízké okolí domu evakuovat.

Foto: Profimedia.cz

Snímek z místa činu, na kterém se nacházejí vyšetřovatelé.

Článek

K incidentu došlo ve středu v půl osmé ráno místního času (13:30 SEČ), když se policie společně s příslušníky neziskové organizace obhajující práva zvířat Humane Rescue Alliance vydala Jamese zatknout v jeho domě na jihovýchodě Washingtonu, D.C, uvedla podle americké televize policejní náčelnice Pamela Smithová.

Když policie dorazila na místo a přiblížila se k jeho domu, James několikrát vystřelil přes dveře a zasáhl tři policisty. Ti byli posléze převezeni do nemocnice se „zraněními neohrožujícími život“. „Daří se jim dobře,“ prohlásila Smithová.

Zraněn byl i čtvrtý policista, jeho zranění ovšem nesouvisí se střelbou. Podle tiskové zprávy jsou všichni čtyři policisté ve stabilizovaném stavu a očekává se jejich brzké zotavení.

Američan zavraždil otce a jeho useknutou hlavu ukazoval na internetu

Amerika

Evakuace obyvatel

Policie s mužem na místě několik hodin vyjednávala. Podle Smithové se James „občas rozčiloval“, zatímco jindy „byl velmi pozitivní“.

James se policii vzdal ve středu večer po dvanáctihodinovém zásahu, uvedla televize NBC News. Během vyjednávání podle úřadů „občas“ vystřelil ze zbraně. Podle zdrojů americké televize CNN se v domě obviněného nacházelo okolo deseti pitbulů. Obvinění týkající se týrání agentury nespecifikovaly.

V souvislosti se zásahem úřady evakuovaly obyvatele v bezprostřední blízkosti Jamesova domu. Policie také zablokovala několik sousedních ulic a varovala veřejnost, aby se „držela daleko od místa činu“.

Policisté mimo službu zneškodnili střelkyni v texaském obřím kostele

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám