Hlavní obsah

Američan dostal 109 let za zneužívání dcery, s níž má tři děti

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

K trestu v délce 109 let byl v pátek odsouzen 48letý Lindolfo Thibes z Kalifornie, který 22 let týral a zneužíval svou 29letou dceru, s níž zplodil tři dívky, nyní ve věku 4, 7 a 11 let. Týral a zneužíval ji už jako malé dítě, uvedl list Los Angeles Times.

Článek

Případ vyšel najevo úplně náhodou. Na parkovišti před nemocnicí v Las Vegas pobodal ženu starší muž. Policisté se domnívali, že na ni zaútočil její přítel, jak vyšetřování pokračovalo, zjistili, že jde o jejího otce, který 29letou dceru dlouhodobě zneužíval.

Zneužívání začalo v polovině 80. let, když dcera zůstala s otcem sama doma. Její matka pracovala po nocích a později se od rodiny odstěhovala a stala se z ní pečovatelka. Zneužívaná žena vypověděla, že její otec, učitel bojových umění, ji začal obtěžovat, když jí bylo pouhých šest let. Vyhrožoval jí, že ji zabije, pokud se někomu svěří. Doma ji držel jako ve vězení, dívku sledovaly kamery a v záchvatech vzteku ji tyran bil.

Od osmi let jí začal dávat alkohol a marihuanu. Od šesté třídy nesměla chodit do školy a otec ji v té době zneužíval až desetkrát týdně. Když dospívala, nesměla sama opustit dům. I tak ji otec opakovaně obviňoval, že se pokoušela utéci nebo se tajně scházela s chlapci. Ve vzteku bil i jejího bratra baseballovou pálkou na chodidla. První dítě s ní měl, když jí bylo sedmnáct.

Strach ženě bránil případ oznámil

Úřadům se žena nesvěřila, protože se obávala deportace, její otec byl v USA ilegálně. Thibes se narodil v Brazílii, do Spojených států se ilegálně přistěhoval v roce 1982, jeho družka a dcera a syn za ním přijeli později a usadili se v Los Angeles.

Také si nebyla jistá, zda by jí úřady uvěřily. Bála se také o život. „Kdybych něco řekla a dostala se mu do rukou, tak by mě zabil. Říkal, že by mi uřízl hlavu,“ uvedla dcera před soudem.

Thibes se ale také bál prozrazení. Dokonce si myslel, že její bratr řekl policii o zneužívání, a proto v roce 2003 odjel s dcerou i třemi dívkami, které spolu zplodili, do Las Vegas, kde žili v motelu. Ona předstírala, že je jeho přítelkyně.

Když v pátek Thibese po vynesení rozsudku odváděli ze soudního sálu, mladá žena jen tiše plakala a objímala svého mladšího bratra. "Doufám, že bude trpět," řekla jen a dodala: "Chci, aby zemřel ve vězení, protože to je to, co mi dělal. Věznil mě."

Thibes obvinění popíral

Thibes se hájil sám. Přiznal pobodání, ale všechna ostatní obvinění odmítl. Podle něj byly důkazy zfalšovány a že svědci podali křivé výpovědi. Celý proces nazval "parodií soudního řízení". Popíral, že by byl otcem třech holčiček vzešlých z incestního vztahu, byť to vyplynulo z testů DNA.

Soudce odmítl Thibesovo tvrzení, že je duševně nemocný. Soudce Dennis J. Landin uvedl, že to byla ze strany Thibese pouze taktika, jak proces prodloužit.

Reklama

Výběr článků

Načítám