Hlavní obsah

Američtí vojáci prý testují připravenost protivníka přímo v Bagdádu

DPA, Jan Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

V iráckém hlavním městě Bagdádu je již údajně přítomna jednotka americké armády. Napsal to dnes v Londýně vycházející arabsky psaný deník aš-Šark al-avsat.

Foto: archiv města

Regionální muzeum v Mikulově sídlí na zámku.

Článek

Podle listu Američané pomocí malých výbuchů testují reakční schopnost iráckých bezpečnostních sil.

List s odvoláním na nejmenované zdroje napsal, že Američané přišli do Bagdádu ze severu země, kde žijí Kurdové. V uplynulých týdnech několik iráckých opozičních skupin informovalo o tom, že se v této oblasti, kterou Saddámův režim nekontroluje, pohybují Američané.

Podle aš-Šark al-avsat Američané provokují malými výbuchy zaměřenými na různá zařízení infrastruktury irácké bezpečnostní síly a testují tak, jak tyto síly budou reagovat na případné větší útoky. Dosavadní reakce byly takové, že policejní, vojenské a zvláštní tajné složky reagovaly na výbuchy poměrně rozsáhlým pátráním a zatýkáním osob ve vlastních řadách. Zatčeným potom vytýkaly nedbalost při střežení jimi kontrolovaných oblastí a institucí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám