Hlavní obsah

Alkoholiky nebereme, usadili Ukrajinci Medvěděva, který chtěl souřadnice zbrojní továrny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf ukrajinského parlamentu Ruslan Stefančuk pohotově zareagoval na nedávnou žádost místopředsedy ruské bezpečnostní rady Dmitrije Medvěděva o souřadnice továrny na výrobu tanků, kterou chce na Ukrajině postavit německý koncern Rheinmetall. Stefančuk odpověděl, že koordináty jsou pro Medvěděva zbytečné, protože závod prý nebude přijímat alkoholiky.

Foto: Profimedia.cz

Předseda ukrajinského parlamentu Ruslan Stefančuk

Článek

„Na co potřebujete souřadnice? Alkoholiky nezaměstnáváme,“ napsal Stefančuk na Twitteru ve zjevné narážce na mediální zprávy, které ruskému politikovi vyčítají přílišnou konzumaci alkoholu.

Další zajímavá replika na Medvěděvovu žádost přišla od jedné Ukrajinky žijící v Německu. „Tady jsou souřadnice největšího dodavatele zbraní na Ukrajinu,“ napsala pod Medvěděvův tweet a připojila souřadnice Kremlu, sídla ruského prezidenta Vladimira Putina.

Rheinmetall záměr na výstavbu zbrojního závodu na Ukrajině oznámil letos v březnu. Továrna by měla vyrábět až 400 tanků typu Panther KF-51. Podle šéfa Rheinmetallu Armina Pappergera by sériová produkce obrněnců mohla začít během 15 až 20 měsíců.

Medvěděv oznámení využil k sarkastické poznámce, v níž v německém jazyce požádal koncern o souřadnice závodu a poděkoval.

Pošlete souřadnice, žádá Medvěděv německý koncern, jenž chce na Ukrajině stavět továrnu na tanky

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám