Hlavní obsah

Albánský opoziční vůdce dostal pěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vůdce albánské opoziční Demokratické strany Sali Berisha dostal v úterý během protivládního protestu v hlavním městě Tirana ránu do obličeje. Jeho bodyguardi následně útočníka zpacifikovali. Osmasedmdesátiletý Berisha si z incidentu odnesl monokl.

Albánský opoziční vůdce Sali Beriša dostal na demonstraci pěstí.Video: AP

 
Článek

Berisha, bývalý albánský prezident a premiér, vedl protestující na summit světových lídrů v Tiraně, když se davem náhle prodral muž a udeřil ho do obličeje.

Na videozáznamu z incidentu je vidět, jak je útočník okamžitě zbit okolostojícími muži v černém, podle všeho příslušníky ochranky napadeného politika. Berisha byl brzy poté vyfotografován s monoklem na oku.

Foto: Florion Goga, Reuters

Napadený Sali Berisha

Podle agentury Associated Press vedl Berisha dav, jenž protestoval proti údajné korupci premiéra Ediho Ramy, jehož kritici viní z prudkého růstu životních nákladů v zemi.

Albánská policie ve svém prohlášení na Facebooku uvedla, že útok byl „bezprecedentní a zcela odsouzeníhodný“. Dodala, že podezřelý již dříve čelil obvinění z násilí a obchodu s drogami.

Muž zblízka vystřelil na Klause z plastové pistole, prezident odjel do nemocnice

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám