Hlavní obsah

Alain Delon zvažuje eutanazii, potvrdil jeho syn

Šestaosmdesátiletý Alain Delon preferuje ukončit svůj život dobrovolně. V rozhovoru pro německou RTL to potvrdil jeho syn Anthony Delon. Pro francouzského herce, který žije ve Švýcarsku, kde je eutanazie legální, je to upřednostňovaný odchod ze světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Alain Delon převzal v květnu 2019 čestné ocenění za celoživotní dílo na festivalu v Cannes Video: Reuters

 
Článek

Anthony Delon dále uvedl, že ho otec požádal, aby mu dělal společnost až do úplného konce. V rozhovoru pro časopis Le Point pak vysvětlil, že k tomu herce vedlo to, jak dělal Anthony společnost na poslední cestě své matce, Alainově exmanželce.

Foto: Profimedia.cz

Alain Delon na festivalu v Cannes v roce 2019

Nathalie Delonová zemřela loni v lednu v nedožitých osmdesáti letech. „Ano, dělal jsem na poslední cestě společnost své matce. A je pravda, že se rozhodla zemřít tak, jak žila. V rozhodnutí vybrat si eutanazii jsem ji podpořil,“ uvedl Anthony. Jeho matka nakonec zemřela vinou nemoci, i když vše již bylo k eutanazii připraveno.

Alaina Delona postihla mrtvice

Kultura

Alain Delon, který utrpěl v roce 2019 dvojnásobnou mrtvici, se pro možnost eutanazie vyslovil již v minulosti. „Jsem pro eutanazii. Zaprvé proto, že žiju ve Švýcarsku, kde je legální, a také proto, že si myslím, že je to nejvíc logická a přirozená věc,“ uvedl v minulosti pro švýcarská média.

Reklama

Výběr článků

Načítám