Hlavní obsah

Agresivní rodiče a drogové gangy. Mateřské školky v Německu musejí hlídat bezpečnostní agentury

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mateřské školky v mnohých německých městech musí hlídat bezpečnostní agentury. Důvod? Agresivní rodiče, kteří vyhrožují personálu školky a ohrožují ho, prodej drog v nejbližším okolí budovy či válka v Gaze, píše web týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Koncem letošního března eskaloval konflikt v mateřské škole v Kolíně nad Rýnem ve čtvrti Mülheim. Agresivní rodiče tam dělali pedagogům ze života peklo. Nepomohly domluvy ani snaha jejich výhrady řešit.

Rodiče situaci vyhrocovali. Zaměstnancům vyhrožovali, nadávali jim, plivali na ně, strkali do nich a hrozilo, že je zbijí. Došlo to tak daleko, že zaměstnanci se raději nechali zneschopnit, než by šli do práce, píše web derwesten.de.

Ačkoliv od letošního roku děti agresivních rodičů zařízení nenavštěvují, vedení školky muselo přesto najmout bezpečnostní agenturu, která budovu hlídá. Aby se nyní rodiče dostali do školky, musí projít jakousi přechodovou zónou se dvěma bezpečnostními pracovníky.

Drogy, loupeže, útoky nožem. V Německu explodoval počet násilných činů u mladých cizinců

Zahraniční

V Kolíně nad Rýnem to není ojedinělý případ. Bezpečnostní agentury hlídají další dvě školky, a to kvůli problémům s drogami. Jejich okolí si vybrali dealeři a zákazníci. Zaměstnanci se obávají chodit do práce a rodiče se děsí, aby si v místě nevyřizovali členové gangů účty, píše web týdeníku Focus.

Problémy s agresivními rodiči hlásí také bavorská metropole Mnichov. Konflikty dokonce musela řešit policie.

V Berlíně a Frankfurtu nad Mohanem od začátku konfliktu v Gaze hlídají bezpečnostní agentury židovské instituce, kam samozřejmě patří i mateřské školky. Ve Frankfurtu nad Mohanem to platí i pro denní stacionář židovské komunity.

Nová hrozba v Německu: Pop-islamisté

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám