Hlavní obsah

Volím Pellegriniho, říkají ve volebním videu „obyčejní lidé“. Jsou to placení komparzisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemnost v kampani řeší čtyři dny před druhým kolem prezidentských voleb na Slovensku štáb Petra Pellegriniho. Denník N odhalil, že minimálně tři z deseti „obyčejných lidí“, kteří vystupují v Pellegriniho volebním videu a vyjadřují mu podporu, jsou komparzisté, kteří hrají ve spotu za peníze a říkají slova předepsaná ve scénáři.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Peter Pellegrini

Článek

Denník N tvrdí, že komparzisty měl vybírat režisér společně s Pellegrinim. Ve videu vystupují v rolích dělníka v montérkách, prodavačky v obchodě a vinohradníka.

List odhalil, že komparzisté účinkují ve slovenských seriálech a vystoupení ve spotu bylo pro ně většinou běžnou hereckou prací za peníze. „Alen, který ve spotu vystupuje jako vinohradník, je ve skutečnosti ekonom a manažer. Marek stojí v reklamě v montérkách ve výrobní hale, i když reálně pracuje jako kuchař,“ uvedl Denník N.

Jeden z komparzistů listu řekl, že se jich nikdo neptal, koho budou ve skutečnosti volit. Předem prý věděl, že půjde o politickou reklamu, ale nevěděl, že jde o Pellegriniho. Co má říct, se měl dozvědět až těsně před natáčením. Marek nevyloučil, že někteří to dělali z přesvědčení, jiní pro výdělek a další se jen chtěli zviditelnit.

Senior Václav v příspěvku poslankyně ODS hájí snížení důchodů. Je z fotobanky

Domácí

Když list oslovil komparzisty, tak od agentury, která spot připravila, dostali zprávu s varováním, aby dodrželi mlčenlivost a s médii nekomunikovali. Podle Denníku N dostali za natáčení přibližně 280 eur (7100 korun). Na dotaz Denníku N o použití komparzistů ve spotu nereagovala Pellegriniho mluvčí ani agentura, která za kampaní předsedy parlamentu stojí.

Když Pellegriniho protikandidáta Ivana Korčoka podpořilo v kampani několik herců a známých osobností, předseda parlamentu reagoval prohlášením, že jemu záleží na obyčejných lidech. „Nechci být prezidentem influencerů ani herců. Chci být prezidentem lidí,“ zdůraznil Pellegrini.

První kolo prezidentských voleb na Slovensku vyhrál Korčok se ziskem 42,5 procenta hlasů před Pellegrinim, kterému dalo svůj hlas 37 procent voličů. Druhé kolo bude tuto sobotu 6. dubna.

Mladá komunistka z fotobanky zaujala. Lidé straně nastavují zrcadlo

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám