Hlavní obsah

Senátora Václavce potěšilo na Bruntálsku množství hlasů, ale zklamala nízká účast

Už v prvním kole obhájil Ladislav Václavec (ANO) post senátora za Bruntál. Přiznal, že ve skrytu duše doufal, že by se druhé kolo už konat nemuselo. Téměř 20 tisíc hlasů, které dostal, chápe hlavně jako ocenění práce v Senátu.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Senátor za Bruntál Ladislav Václavec (ANO)

Článek

„Kdybych řekl, že nejsem rád, tak bych lhal,“ pousmál se Václavec, který je vedle senátora i ředitelem nemocnice v Krnově. „Doufal jsem, že by to mohlo vyjít a že by to mohlo být ocenění mé práce,“ připojil s tím, že za hlasy všech děkuje.

Na dotaz, co podle něj voliči ocenili více, zda jeho práci coby ředitele nemocnice, nebo to, co vykonal jako senátor, odpověděl, že ocenili spíše práci v Senátu.

I když to jsou podle něj spojené nádoby. „Nedá se totiž říct, co je za Senát, co za ředitelování, ale pokud bych byl jen ředitel, tak by mi tolik hlasů, myslím, nedali,“ myslí si Václavec.

Senátní volby mají první jisté vítěze, kteří uspěli v prvním kole

Volby

Přiznal, že ho zklamala nízká volební účast, která se v jeho obvodě přehoupla přes 40 procent.

„Myslel jsem, že když jsou volby i do obecních zastupitelstev, že bude účast 50 procent,“ přiznal. Kdyby měl hledat příčinu nízké volební účasti, tak jedním z důvodů je nechuť voličů vůbec něco dělat.

„Lidi se méně začínají zajímat o veřejný život a s rozvojem internetu a televize se uzavřeli do svých obydlí, maximálně grilují se sousedy na zahradě a už se o nic jiného nestarají,“ posteskl si.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám