Hlavní obsah

VZP opět nabízela kontroverzní brožuru s Babišem. Do voleb už se to nestane, slibuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) stáhla z poboček preventivní brožury, které byly vydány před loňskými sněmovními volbami a jejichž součástí je i fotografie a dopis tehdejšího premiéra Andreje Babiše (ANO). Ten je nyní jedním z prezidentských kandidátů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Všeobecná zdravotní pojišťovna. Ilustrační foto

Reklama

Článek

Vznik brožury loni inicioval Úřad vlády pod Babišovým vedením a ministerstvo zdravotnictví.

Záměr rozesílat lidem brožuru v termínu před sněmovními volbami loni rozhořčil tehdejší opozici, která poukazovala na to, že součástí dokumentu je i Babišova celostránková fotografie a dopis.

„Pokud si ředitel VZP myslí, že nejlepší prevencí je fotka premiéra země, kterou si pověsí na zeď, tak je na tom pojišťovna velmi špatně,“ pozastavil se loni nad obsahem brožury, která je primárně věnována prevenci rakoviny, tehdejší poslanec a dnes ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

VZP za veřejné peníze rozešle lidem brožuru s Babišem

Ekonomika

Brožura se do nynějška objevovala na pobočkách pojišťovny, což některé z klientů vzhledem k Babišově prezidentské kandidatuře zaskočilo.

„Brožury k dispozici na pobočkách nebudou, a to až do konce prezidentských voleb. Pokud ještě někde nějaké jsou, tak z loňska,“ uvedla VZP s tím, že celá záležitost „rozhodně nesouvisí s volbami“.

Výběr článků

Načítám