Hlavní obsah

Středula odstoupil z volby prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Odborář Josef Středula odstoupil z prezidentských voleb a podpořil Danuši Nerudovou. Učinil tak v neděli v závěru debaty v České televizi. Nerudová uvedla, že si jeho kroku váží.

Josef Středula odstoupil z volby prezidenta.Video: Česká televize ČT24

 

Reklama

Článek

„Nechci, aby prohrála slušnost a korektnost. Záleželo mi vždy na občanech České republiky,“ započal svoji závěrečnou řeč.

Uvedl dále, že nechce, aby volby vyhrál Andrej Babiš ani generál Petr Pavel, kteří mají oba komunistickou minulost, což dříve označil v rozhovoru pro Novinky za „nepřekročitelnou mez“.

„Rozhodl jsem se odstoupit a podpořit profesorku Danuši Nerudovou,“ oznámil v závěru debaty.

Uvedl také, že děkuje všem, kteří ho podpořili a kteří za ním stáli. „Slibuji vám, že budu s důstojností bojovat za férovost firem,“ uvedl.

Prohlášení Josefa Středuly

Necelý týden před prvním kolem prezidentské volby jsem se rozhodl učinit zásadní krok týkající se mé kandidatury.

Nechci, aby prohrála slušnost a korektnost. Vždy mi na prvním místě záleželo na zájmech občanů a na republice samotné. Koho chceme jako prezidenta? Komunistického udavače, navíc stojícího aktuálně před soudem? Komunistického vojenského rozvědčíka? Já tedy ne! S tím se nedokáži smířit a nesmířím.

Proto jsem se rozhodl odstoupit z prezidentské kandidatury a podpořit ve volbě jedinou pro mě přijatelnou kandidátku z vámi favorizované trojice – a to profesorku Danuši Nerudovou. Jsem přesvědčen, že je to žena, která potvrdí své sociální cítění a zasadí se o důstojný život občanů České republiky. Pokud tedy budete zvažovat při prezidentské volbě mé doporučení, tak já osobně budu volit paní profesorku Nerudovou.

Děkuji všem, kteří mě podpořili. Všem, kteří za mnou celou dobu stáli. Všem, bez kterých bych se touto cestou nikdy nemohl vydat. Mé rodině, mým přátelům, týmu, podporovatelům a v neposlední řadě odborářům.

A co chci dělat dále? Slibuji vám, že budu s ještě větší vervou bojovat za důstojný život lidí i firem tak, jak to ostatně neúnavně dělám již 30 let.

Nerudová uvedla, že si Středulova kroku váží. „Dokážu si představit, že to po téměř roční kampani nebylo nic jednoduchého. Pane Středulo, beru to jako velký závazek a udělám maximum pro to, aby u mě i vaši voliči našli při volbě prezidenta zastoupení,“ uvedla.

Položte Babišovi otázky, ať slyšíme to ticho

Středula během debaty neskrýval, že ho pobouřila neúčast Andreje Babiše. Dokonce vyzval moderátora Martina Řezníčka, aby mu otázky pokládal. „Můžete říct, pane Řezníčku, těch pět otázek, které byste položil panu Babišovi, aby tady bylo to ticho, zaznělo i v těch obývácích u televizí lidí, prosím o to,“ řekl Středula.

V debatě se také vymezil vůči Miloši Zemanovi, kterého pochválil za dílčí kroky, ovšem odmítl myšlenku, že by mu jako případný prezident udělil státní vyznamenání.

Středula je šéfem Českomoravské konfederace odborových svazů. Do prezidentských voleb se připojil poté, co ho ke kandidatuře vyzval končící prezident Miloš Zeman.

Anketa

Pomůže podle vás odstoupení Josefa Středuly z boje o Hrad Danuši Nerudové, kterou podpořil?
Určitě ano
4,2 %
Spíše ano
11,5 %
Spíše ne
63,1 %
Určitě ne
21,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6540 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám