Hlavní obsah

Pavel začal mobilizovat voliče do druhého kola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle generála ve výslužbě Petra Pavla, který patří k favoritům klání, je skončené první kolo volby, řečeno sportovní terminologií, koncem prvního poločasu. Je tedy prý potřeba se nyní zaměřit na ten druhý, nikoliv slavit. Od Andreje Babiše, který s ním s největší pravděpodobností zamíří do druhého kola, očekává „fauly“.

Tisková konference Petra PavlaVideo: Novinky

 

Reklama

Článek

„Blížíme se k závěru prvního poločasu a rozhodně není důvod to slavit, spíše je důvod zahájit druhý poločas, který bude náročnější než ten první,“ prohlásil na tiskové konferenci k průběžným výsledkům Pavel.

Po sečtení zhruba 47 procent hlasů vedl před Pavlem expremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

„Lidé s velkou pravděpodobní vyslechli to volání po tom, že pokud nechtějí jen nadávat na to, co nám vadí, musí přijít rozhodnout sami,“ ocenil volební účast Pavel, který zároveň poděkoval všem, kteří k volebním urnám dorazili. Průběžná volební účast je téměř 68 procent.

Poděkoval také protikandidátům za „poměrně korektní“ kampaň. „I když občas zajiskřila, tak byla vedena povětšinou poměrně korektně, a to je důkaz toho, že to s naší politickou kulturou není až tak špatné,“ prohlásil.

Od Babiše očekává fauly

Ačkoliv ještě není sečteno a Pavel se na konferenci zdráhal mluvil o strategii pro druhé kolo, je zřejmé, že do něj zamíří právě Pavel a Babiš. „Bude to výzva a já mám výzvy rád,“ řekl.

Voliči podle něj budou muset primárně rozhodnout, zda „chtějí uvěřit planým slibům“ Andreje Babiše, nebo zda chtějí změnu. V příštích čtrnácti dnech očekává od Babiše fauly.

„Nedokážu si představit, že by ta hra byla bez faulů, on bez faulů asi hrát neumí,“ pokračoval ve sportovní terminologii Pavel. Sám se prý musí před finálem voleb zlepšit v debatách, kde podle řady odborníků patřil k méně výrazným a úspornějším řečníkům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám