Hlavní obsah

Na zabijačku s Babišem přišly v Brně stovky lidí, vzduchem létal prejt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Asi 2000 lidí v pondělí odpoledne dorazilo na setkání s prezidentským kandidátem Andrejem Babišem na Dominikánské náměstí v centru Brna. Na akci pojatou jako setkání u moravské zabijačky dorazili kromě Babišových příznivců také jeho odpůrci. Mezi skupinami vznikly strkanice, situaci uklidňoval antikonfliktní tým policie. Jedna z žen, která hájila Babiše, hodila dokonce prejt po jednom z mladíků.

Babiš v BrněVideo: Novinky

 

Reklama

Článek

Pochutina mladému muži přistála na bundě a na obličeji. Asi 45leté ženě se nelíbilo, že se s ní mladík s transparentem „Lhář a estébák“ hádá, když mu říkala, že je mladý a ničemu nerozumí.

Mladíkovi na bundě přistál prejtVideo: Novinky

Na akci se rozdávaly zabijačkové pochutiny a prejt je jednou z nich, kromě něj mohli lidé ochutnat i jelita. Monika Babišová rozlévala svařák.

Setkání začalo v 15:00 hodin, Babiš před lidmi opakoval, že si nepřeje třetí světovou válku, jak po ní údajně volají média. Všechna prý podporují Petra Pavla. Babiš řekl, že bude nová totalita. „Když on se dostane na Hrad, ta společnost zůstane úplně rozdělená a bude tady nová totalita,“ uvedl Babiš.

K lidem mluvil zpoza ochranky, která ho oddělovala od davu.

Příznivci a odpůrci Andreje Babiše v BrněVideo: Miroslav Homola, Právo

Kvůli hlasitým projevům jak odpůrců, tak příznivců nebylo Babiše příliš slyšet. Hádky mezi znesvářenými tábory řešil policejní antikonfliktní tým. Odpůrci Babiše si přinesli transparenty, jako například „Bureši, už táhni!“, „Babiše do koše!“, „Neprodejte stát za koblihu“ nebo „Morava nepotřebuje oligarchu“.

Foto: Jan Menšík, Novinky

Monika Babišová v Brně na mítinku svého manžela rozlévala svařené víno.

K přítomným se pokusila promluvit poslankyně ANO Alena Schillerová, ale nebylo ji slyšet.

Setkání s Babišem bylo podle pozvánky neformální schůzkou prezidentského kandidáta s občany v moravském duchu. Příchozí měli být pohoštěni moravskou zabijačkou. Pozval je tedy na ovar, jelítka, jitrnice a prejt. Před stánkem s občerstvením byla dlouhá fronta. Z reproduktorů zaznívaly moravské lidové písně.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Příznivci a odpůrci Andreje Babiše v Brně

V prvním kole prezidentských voleb hlasovalo bezmála 66 procent oprávněných voličů z Brna. Pavel získal v prvním kole 42,57 a Babiš 26,20 procenta hlasů.

Pavel se sešel se svými příznivci z moravské metropole minulý pátek před Janáčkovým divadlem. Dorazilo na něj asi 8000 lidí. Dav tak velký, že bylo nutné uzavřít přilehlou Rooseveltovu ulici.

Další průzkum dává Pavlovi velký náskok

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám